StoryEditor

U Podgorici 60 tisuća ljudi prosvjedovalo protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Piše D  /  03.02.2020., 07:02h

Mediji izvještavaju da se radi o najvećem skupu ikada u Crnoj Gori s obzirom da se brojka okupljenih popela na 60.000.

U više navrata su manje skupine pokretale skandiranja o Kosovu, Srbiji i pogrdnim imenima nazivali predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića, ali čim bi takvo uzvikivanje krenulo ostali iz prosvjedne kolone bi počeli uzvikivati "Ne damo svetinje" i tako ih nadglašavali, piše crnogorski portal Vijesti.me.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske tvrde da je u litiiji kroz Podgoricu sinoć sudjelovalo više desetaka tisuća građana.

Dok su prolazili pored zgrade Predsjedništva, skupina okupljenih pjevala je "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora, Milo lopove".

Iz hrama Kristovog uskrsnuća krenula je prosvjedna litija nezadovoljnih usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Litiji u Podgorici se pridružile litije iz Danilovgrada, Spuža, Zete, Kuča, Pipera, Komana, Katunske nahije, Cevljana...

Svećenik Predrag Šćepanović je kazao da je ovo najbrojniji skup ikad kao i da brojniji ovaj hram ne pamti. Zamolio je da litija prođe mirno i dostojanstveno.

"Moramo biti spremni na sve provokacije. Ići ćemo kroz centar grada, Ulicom Slobode, preko Milenijuma", kazao je Šćepanović.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:34