Article_Top_970x250

U Petrinji nestalo 120 tona građevinskog materijala? "Kada je netko zadovoljan s kontenjerom, to je bijeda"

teške optužbe

U Petrinji nestalo 120 tona građevinskog materijala? "Kada je netko zadovoljan s kontenjerom, to je bijeda"

tra 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: RTL

Gradonačelnik Dumbović kaže da je sve tu i traži pomoć države

Petrinjci su u subotu prosvjedovali od jutra, tako su se dogodila dva prosvjeda – oni okupljeni u inicijativi Petrinjsko proljeće tvrde da je obnova Banije prespora, a branitelji i konkretno optužuju i tvrde da je nestalo 120 tona materijala s 13 šlepera pomoći.

„U ovakvim uvjetima  u kojima ja ne mogu dijete pustiti da se provoza biciklom niti sto metara lijevo ili desno od kuće, a kamoli da samo ode do trgovine ili škole, dosta je šutnje“, ogorčeno govori Petrinjanka za RTL. „Imamo tisuću problema i teško mi je kada netko dobije kontejner i kaže da je zadovoljan, to je bijeda“, nadovezuje se druga.

Gradonačelnik Darinko Dumbović kaže da je svjestan problema, ali da Grad ne može sve sam i traži pomoć države.  „Tu su neki pobrkali kruške i jabuke“, odgovora.

Nestalo 120 tona materijala?

‘Zakon o obnovi je nakaradan’

No ubrzo je uslijedio novi prosvjed u organizaciji branitelja. „Zakon o obnovi je nakaradan. Oni se hvale da su u četiri mjeseca srušili devet obiteljskih kuća“, kaže Luca Gašpar Škaro. Tvrde i kako ovdje nije riječ samo o nesposobnosti, nego i o krađi. Pobrojali su, tvrde, gotovo 120 tona materijala koji je nestao.

„Od ovoga ne odustajemo dok odgovorni ne završe tamo gdje im je mjesto“, kaže jedan od prosvjednika.

Dumbović prosvjednike naziva bukačima „Poruke koje se daju nisu korektne. Poruka treba biti – što si napravio u četiri mjeseca za ovaj grad“, kaže Dumbović. Uvjerava da je sve tu.

Dnevnik.ba