Article_Top_970x250

U Parlamentu FBiH predan prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi

potpisalo više od 20 zastupnika

U Parlamentu FBiH predan prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi

lip 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

U Zastupničkom dom Parlamenta Federacije BiH danas je predan prijedlog za izglasavanje nepovjerenja federalnoj vladi i premijeru Fadilu Novaliću, zbog, kako je navedeno, neizbježne odgovornosti oko nabave medicinske opreme.

Prijedlog je potpisalo više od 20 zastupnika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi podnesen je "zbog neizbježne odgovornosti Vlade FBiH u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavu medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite".

"Mi, predstavnici građana, ovim putem tražimo pokretanje procesa smjene Vlade FBiH što prije. S obzirom na to da je moralna i društvena odgovornost izostala te da odgovorni nisu ponudili svoje ostavke, naša obveza je da pokrenemo ovaj proces. Jasno moramo dati do znanja da se kriminal i korupcija u javnim institucijama ni u kojem slučaju ne smije tolerirati", navedeno je u zahtjevu.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić upitala je zbog čega nema prijenosa sjednice. Predsjedavajući doma Mirsad Zaimović je kazao da su se, bez obzira na tehničke nemogućnosti, trudili osigurati prijenos uživo, piše N1.

Dnevnik.ba