StoryEditor

U padu zrakoplova u Kanadi poginulo sedmero ljudi

Piše D  /  29.11.2019., 07:11h

Jednomotorac tipa Piper PA-32 koji je s pilotom i sa šest putnika poletio s manjeg aerodroma u predgrađu Toronta, srušio se oko 17 sati (23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) u srijedu navečer na šumovitom području, nekoliko kilometara od zračne luke u Kingstonu, u Ontariju, u središtu zemlje, objavile su vlasti.

- U zrakoplovu je bilo pet Amerikanaca i dva Kanađanina, rekla je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak navečer Nora Vallee, glasnogovornica BST-a, ne navodeći druge pojedinosti.

Zrakoplov je bio registriran u Sjedinjenim Državama i čini se da je riječ o privatnom letu, dodaje BST.

Kandski mediji pišu da je pilot bio iz Teksasa, u SAD-u i da su s njim bili njegova supruga i troje djece od 3, 11 i 15 godina te dvoje Kanađana.

- Naši istražitelji su na mjestu nesreće gdje prikupljaju informacije, rekao je za AFP Alexandre Fournier, glasnogovornik BST-a, dodajući da je "prerano" da bi se utvrdili uzroci nesreće.

Nakon razgovora s očevidcima i kontrolorima letenja te proučavanja vremenskih uvjeta i radarskih podataka sastavit će se konačno izvješće, što može potrajati nekoliko mjeseci, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:04