U Osijeku dječak sjedio nasred ceste na stolici i tipkao po mobitelu, vozač u zadnji tren zaustavio autoSCREENSHOT - Facebook
StoryEditor
tik tok trend?

U Osijeku dječak sjedio nasred ceste na stolici i tipkao po mobitelu, vozač u zadnji tren zaustavio auto

Piše desk  /  19.08.2022., 07:55h

Neobična pojava viđena je na cesti u Osijeku, vozač je naglo zakočio kada je vidio dječaka koji sjedi na stolcu nasred ceste i tipka po mobitelu, navodno je riječ o opasnom TikTok trendu

Na Facebooku je osvanuo stravičan video koji je objavio profesor s odsjeka za biologiju Sveučilišta u Osijeku, Branimir K. Hackenberger. Profesor je objavio video u kojem se vidi kako dječak sjedi na stolcu nasred ceste i tipka po mobitelu. U trenutku kada mu prilazi automobil, dječak ustaje sa stolca, nasmije se te odšeće.

'Možda ga netko prepozna i obavijesti njegove roditelje'

"Utjecaj društvenih mreža, obijest, nepostojanje realnog sustava vrijednosti, upropašten obrazovni sustav, sve to skupa zajedno ili nešto sasvim drugo!? Više ne znam! No pogledajte što mi se dogodilo, ili bolje rečeno što se moglo dogoditi", napisao je profesor te zamolio svoje prijatelje na Facebooku da podijele video i pokuša identificirati dječaka.

"Možda netko prepozna lika i neka onda obavijesti njegove roditelje o tome što im dijete čini. Je li po srijedi Tik-Tok izazov ili nešto slično, nije važno. No, ovo dijete treba hitno odgojni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i tko zna što još", zaključio je profesor Hackenberger.

Kako prenosi Telegram, o cijelom incidentu oglasili su se i iz Centra za sigurniji internet (CSI).

"Postupanje mladića sa snimke smatramo ugrožavanjem prometa" te dodali da ugrožava svoj, ali i život i zdravlje drugih te da je to kazneno djelo.

Dnevnik.ba

28. studeni 2022 23:53