StoryEditor
orašje

U Orašju potpisan Sporazum o suradnji s osječkim sveučilištem

Piše fena  /  16.10.2023., 18:36h

Potpisivanje Sporazuma o znanstvenoj, kulturnoj i umjetničkoj suradnji između Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku upriličeno je u ponedjeljak u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju.

Sporazum su zaključile ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić te dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Emina Berbić Kolar, priopćeno je iz županijske vlade.

Kako se dodaje, ovime se utvrđuje uspostava buduće suradnje na područjima znanosti, kulture i umjetnosti te na području zaštite i očuvanja kulturne baštine, na zajedničku korist i unapređenje uzajamnih odnosa.

Sporazumom se pobliže utvrđuje suradnja u organizaciji i provođenju zajedničkih, kulturnih, umjetničkih, znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata posebice vezanih uz prepoznavanje i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta.

Također, utvrđuje se i suradnja u organizaciji znanstvenih skupova, konferencija, seminara, izložbi i njegovanju kulturne baštine, zatim suradnja na području pripreme, izdavanja i razmjene časopisa, znanstvenih i stručnih publikacija, knjiga, monografija, kao i podrška dodatnim aktivnostima koje su od zajedničkog interesa.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:18