Article_Top_970x250

U Orašju održana sjednica Vijeća Udruge dragovoljaca i veterana HVO Herceg Bosne

branitelji

U Orašju održana sjednica Vijeća Udruge dragovoljaca i veterana HVO Herceg Bosne

lip 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne u četvrtak su položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen-obilježja poginulim braniteljima.

Uz Nikicu Tomića, predsjednika UDVDR HVO HB, vijence su položili i Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica Udruga dragovoljaca i veterana HVO Županije Posavske, Mato Jozić, federalni ministar pravde, te Drago Kopić, predstavnik županijskog ministarstva branitelja.

Nakon polaganja vijenaca održana je sjednica Vijeća UDVDR HVO HB, prenosi Fena.

- Danas nam je čast biti u Orašju. Održavamo redovite sjednice Vijeća udruge i Predsjedništva s dnevnim redom o temama koje se tiču branitelja, dragovoljaca i veterana, i svega onog što tišti branitelje. Sudjelujemo u koordinacijama s drugim bratskim udrugama, HVIDR-om, obiteljima poginulih, nositeljima ratnih odličja i logorašima - kazao je Nikica Tomić, predsjednik UDVDR HVO HB.

Napomenuo je kako je na sjednici bilo riječi o dopunama i izmjenama Zakona o razvojačenim braniteljima, koji je godinu i pol na snazi, a koji bi trebao doživjeti izmjene i dopune.

- U Županiji Posavskoj je donesen Zakon o dodatnim pravima branitelja, kojeg pozdravljamo - ustvrdio je Tomić.

Dnevnik.ba

Tagovi: