StoryEditor
Bizaran slučaj u Bijeljini

U oporuci susjedu ostavio milijun KM, pa za tjedan dana preminuo

Piše desk  /  02.12.2022., 22:29h

Zanimljiv slučaj trenutno se nalazi pred Okružnim javnim tužiteljstvom u Bijeljini, a radi se o nasljedstvu "teškom" oko milijun KM, koje je mještanin sela Donje Čađavice kod Bijeljine ostavio susjedu iako je imao živuće nasljednike.

Naime, bijeljinska policija je ovih dana saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice, kod Bijeljine, koji je preminuo prije dvije godine, samo tjedan nakon napisane oporuke, pod u najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Kako prenosi Info Bijeljina, Gajić je, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem susjedu, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi, bez ikakvog rješenja, u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je, kako je navedeno, ostavio bez ičega. Nije joj pripao ni nužni dio, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije dano oporukom.

Gajićev brat je saslušan, pošto je s nećakinjom Milenom, Petrovom kćerkom, prošlog tjedna, policiji u Bijeljini, podnio prijavu protiv “odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti”.

Gajić je svjedočio, između ostalog, da mrtvozornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni vidio pokojnika.

Pokojnik je, kako su svjedočili, Gajićevi najbliži, "nađen gol u kući i odvezen je u nepoznatom pravcu, bez pregleda mrtvozornika", da bi poslije dva dana i dvije noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od službenih bijeljinskih mrtvačnica.

Postupajući tužitelj Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svjedoke i dostavi joj izvještaj.

Inače, Gajićevo bogatstvo procjenjuje se na oko milijun konvertibilnih maraka.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 23:53