StoryEditor
posavina

U Odžaku održan Jesenji sajam

Piše Matias Zečević  /  22.09.2022., 15:11h

Ova manifestacija u Odžaku već postaje tradicija, koja okuplja vrijedne ljude svih generacija.

U sklopu kulturne manifestacije „Jesen u Odžaku“, u toj posavskoj općini održan je sajam malih proizvođača, pojedinaca i udruga na kojem su sudjelovali izlagači različitih domaćih autohtonih proizvoda, delicija i rukotvorina. Sajam u Odžaku okupio je vrijedne pojedince i udruge koji su svojim radom i trudom proizveli mnoštvo delicija koje su danas izložene na ukrašenim štandovima na gradskoj šetnici.

Mara Janjiš iz Potočana na svom štandu izložila je proizvode načinjene od jabuke.

„Imamo jabukovo sirće i gusti sok, a  berba je od prošle godine. Ove godine malo je jabuka zbog ove klime i suše podbacila, ali imamo još dosta proizvoda u zalihi. Radili smo cijelih mjesec dana, prvo sirće pa onda sok.“, kazala je za Dnevnik.ba Mara Janjiš.

Na sajmu su svoje rukotvorine izložili i članovi Udruge Neuron iz Odžaka.

„Radimo puno s vunicama, pletemo igračke za djecu koje su sve od prirodnog materijala. Radimo također sapune i kupke. Sve što zaradimo koristimo za potrebe rada Udruge, jer nemamo nekih stalnih primanja.“, rekla je članice Udruge Neuron Azra Salkanović.

V.D. ravnatelja Centra za kulturu u Odžaku, Ljubica Radić, rekla je kako se ova manifestacija odvija već četvrtu godinu.

„U sklopu ove manifestacije koju organizira Centar za kulturu priredili smo izložbu fotografija jesenjih motiva. Današnji sajam lokalnih autohtonih proizvoda, domaćih delicija i rukotvorina s posebnim je osvrtom na domaće proizvođače. Također je planirano održavanje predstava za najmlađe, srednjoškolce i one malo starije.“, rekla je gđa Radić.

Ova manifestacija u Odžaku već postaje tradicija, koja okuplja vrijedne ljude svih generacija.

Dnevnik.ba

22. rujan 2022 15:11