StoryEditor
TURSKI PREDSJEDNIK

U Nigeriji dodjeluju nagradu za "osobu godine muslimanskog svijeta" treći put, opet ju je dobio Erdogan

Piše Desk  /  10.09.2021., 17:54h
Nagrada "Globalno poznati musliman" bit će dodijeljena nogometaši Mesutu Ozilu.

Novine "Muslim News Nigeria", koje izlaze u Nigeriji, nagradu "Osoba godine muslimanskog svijeta" za 2020. dodijelit će predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, javlja Anadolu Agency (AA).

Urednik lista, Rashid Abubekir, objavio je da će se svečana dodjela nagrade "Ličnost godine muslimanskog svijeta" za 2020. godinu održati u nigerijskom gradu Lagosu 18. rujna. Abubekir je izjavio da je Erdogan "osnažio turske nacionalne kapacitete i ekonomiju".

"Predsjednik Turske Erdogan također promovira humanitarne ciljeve i predvodnik je u odbrani prava muslimana na globalnom nivou", kazao je Abubekir.Abubekir je otkrio da će nagrada "Ličnost godine muslimanskog svijeta u zdravstvu" biti dodijeljena dr. Uguru Sahinu i njegovoj supruzi dr. Ozlem Tureci, koji su porijeklom iz Turske, zbog njihove važne uloge u proizvodnji vakcine protiv COVID-19.

Nagrada "Globalno poznati musliman" bit će dodijeljena nogometaši Mesutu Ozilu.Nagrada "Osoba godine muslimanskog svijeta", koju od 2018. godine dodjeljuje list "Muslim News Nigeria", tri puta je pripala turskom predsjedniku Erdoganu.

Turski predsjednik jedan je od autokratskih vođa na svijetu i predsjednik države u kojoj su brojni novinari, pisci i drugi intelektualci u zatvoreni, a u zemlji na čijem je čelu gotovo da i nema oporbenih medija.

R.I. / Dnevnik.ba

16. travanj 2024 04:06