Article_Top_970x250

U nevremenu u Grčkoj ozlijeđeno sedam državljana Srbije

izvanredno stanje

U nevremenu u Grčkoj ozlijeđeno sedam državljana Srbije

srp 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Konzulica Srbije u Solunu (Grčka) Dragana Glišić izjavila je u četvrtak da je u velikom nevremenu koje je prošle noći zahvatio grčki poluotok Halkidiku ozlijeđeno sedam srpskih državljana, od kojih je jedna 13-godišnja djevojčica zadržana u bolnici.

Glišić je rekla da je djevojčica u bolnici u Solunu, da je dobro i da su roditelji s njom..

-U mjestu Nea Moudania šest državljana Srbije lakše je ozlijeđeno i nitko od njih nije zadržan na bolničkom liječenju, svi su pušteni - kazala je Glišić, koju prenosi agencija Beta, prenosi Fena.

Navela je da nitko od državljana Srbije nije zvao Konzulat u Solunu da bi tražio pomoć, ali je dodala da su prekinute veze s nekim dijelovima Halkidike.

U bolnici u Poligirosu, najvećem na Halkidiki, nema državljana Srbije, kazala je Glišić i dodala da Konzulat redovito provjerava stanje.

Dodala je da će Konzulat na svoj sajt postaviti eventualne informacije o naknadi štete, čim ih bude bilo.

Navela je da je za mnoge turiste iz Srbije problem što su veze u nekim dijelovima Poluotok Halkidiki, prekinute zbog oluje, te ne mogu da stupe u kontakt s rođacima.

Nevrijeme se smirilo, kazala je konzulica Srbije, ali je dodala da se predvečer očekuje nova oluja, mada slabija od sinoćnje.

U velikom nevremenu prošle noći na Halkidiki, gdje je jutros proglašeno izvanredno stanje, poginulo je sedmoro ljudi, a u bolnicama je 120 ozlijeđenih.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250