Article_Top_970x250

U Neum možete ući samo ako ste testirani na korona virus

mjere stožera

U Neum možete ući samo ako ste testirani na korona virus

tra 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Stožer civilne zaštite Općine Neum donio je odluku da će osobama kojima je izrečena samoizolacija u drugim općinama i gradovima, kao i onima bez odgovarajućeg testa na korona virus, biti zabranjen boravak na području općine Neum.

Prema novoj odluci Stožera civilne zaštite Neuma, sve osobe koje nemaju prebivalište na području općine Neum, a borave u ovoj općini, imaju obavezu da se hitno jave u općinski ured Civilne zaštite na telefonski broj 121, a po potrebi i osobnim dolaskom, a s ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području Neuma.

Ovim osobama će biti odobren boravak na području općine Neum samo ukoliko prilože rezultate testiranja na korona virus, ne starije od 48 sati u odnosu na sat prijave uredu Civilne zaštite Neum.

Također, osobe koje nemaju prebivalište na području Neuma, a planiraju boraviti u ovoj općini duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obavezne su javiti se Civilnoj zaštiti.

Dakle, osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na korona virus bit će zabranjen boravak na području općine Neum.

Stožer civilne zaštite Općine Neum donio je još jednu odluku kojom se zabranjuje izvođenje zemljano-građevinskih radova na području ove općine, izuzev radova na magistralnoj cesti M 17.3. Neum-Stolac. Ova odluka će se primjenjivati od 13. travnja, prenosi Čapljinski portal.

Dnevnik.ba