StoryEditor

U Mostaru prvi put trening za mame i djecu

Piše D  /  16.01.2019., 12:01h

Program treninga za mame i njihove mališane osmišljen je tako da kroz igru, treninge i zabavne poligone dječica uživaju razvijajući osnovne motoričke vježbe i jačaju muskulaturu, dok mame rade treninge za mršavljenje, jačanje mišića i fleksibilnosti.

Majkama koje imaju djecu uzrasta od dvije do pet godina nudi se opcija da treniraju u istom terminu kao i njihovo dijete. Mališani će trenirati u prilagođenoj dvorani za rad s djecom, dok će mame trenirati u drugoj dvorani Fitness centra SCM.  Kako bi dječica bila blizu svojih majki, dvorane su povezane otvorenim prostorom za komunikaciju.

"Danas su majke uz sve obaveze s dječicom i zaposlene žene te je jako teško pronaći trenutke za treninge i relaksaciju. Iz tog razloga pokrećemo program ‘Fit mama & aktivno dijete‘ gdje će mame imati svoje trenutke za fizičku aktivnost, a njihovi mališani biti uz njih i to uz vrlo kvalitetan program treninga i za njih", za Pogled.ba je kazala Anita Glibić, voditeljica sektora društvenih djelatnosti Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru, pod čijim krovom djeluje i Fitness centar SCM. Glibić dodaje kako će mališani imati razvijen program motoričkih vježbi uz zabavne poligone i vježbe i na taj način i njima pružiti napredan i kvalitetan program razvoja koji je u njihovim godinama izuzetno bitan. 

Treninzi su pomno isplanirani i koordinirani kako bi bili prilagodljivi mališanima svih uzrasta, a vodit će ih profesorica sporta i trenerica za predškolski i mlađi školski uzrast Ivana Džidić.

"Cilj nam je da pomognemo ženama da krenu prema zdravijem i aktivnijem načinu života. Budući da i ja kao većina majki uvijek gledam gdje ostaviti dijete kada idem na trening, došli smo na tu ideju da olakšamo mamama tako da na svoj trening mogu povesti i djecu. S mališanima će se raditi motorika, fleksibilnost, izdržljivost te elementarne igrice koje će se izvoditi kroz poligone, dok će trenerica asistentica raditi vježbe s mamama", kazala je za Pogled.ba trenerica Džidić te dodala kako će se treninzi održavati tri puta tjedno i biti prilagođeni vremenski kako bi sve majke mogle stići poslije posla.

"Budući da su većinom majke zapostavljene u fitness populaciji, nadam se da će ovaj projekt oživjeti i da ćemo pomoći mama da nađu vrijeme za sebe i svoje potrebe jer sretna mama i sretno dijete čine zadovoljnu obitelj", istaknula je trenerica Džidić.

Treninzi počinju početkom veljače, a prijaviti se možete putem inboxa Facebook stranice Fitness centar SCM ili pozivom na broj 036 337-204svakim radnim danom do 15 sati. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:07