StoryEditor
kultura

U Mostaru predstavljeno stvaralaštvo Ivana Vrljića

Piše desk  /  26.11.2021., 21:55h
U Gimnaziji fra Grge Martića Mostaru petak 26. studenoga2021. upriličeno je predstavljanje stvaralaštva mladoga mostarskoga književnika Ivana Vrljića.

Događaj je upriličen u sklopu Mjeseca hrvatskoga jezika kao podsjetnik na njegovanje književnoga stvaralaštva i hrvatskoga jezika u cjelini, ali i kao poticaj učenicima na čitanje djela na hrvatskom jeziku, napose mladih autora našega podneblja. Učenici su imali priliku upoznati Ivana Vrljića ne samo kao svoga profesora i predavača nego i kao pjesnika i stvaraoca. Predstavio im se svojom knjigom aforizama i osmislicaKula od karata zlata i zbirkom soneta Putnik u vremenu.

O knjizi i svom čitateljskom doživljaju govorilisu učenici Gimnazije fra Grge Martića.Stihove iz zbirke Putnik u vremenu kazivala je Ana Lasić dok je vlastite stihove kazivao naš učenik Dragan Boban.  U glazbenom dijelu programa sudjelovalaje Anja Krtalić na glasoviru,a književnim je susretom moderirala Ljubica Rezo, obje učenice ove škole.Aforizme iz zbirke Kula od karata zlata čitala je Iva Rotim a kraći životopis Lara Aničić. Pitanja za sudionike književnoga programa vrijedno je pripremila Gabrijela Lekaj. U ime domaćina skupu se obratila ravnateljica Gimnazije fra Grge Martića prof. Zdenka Leženić.

Ivan Vrljić rođen je 1989. godine u Mostaru. Diplomirao je smjer povijesti umjetnosti i filozofiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Nagrađivani je pjesnik,a trenutačno obnaša dužnost tajnika HKD Napredak Glavne podružnice Mostar. Član je HKD Napredak i Udruge hrvatskih aforista i humorista. Piše književne i likovne kritike, recenzije i osvrte s područja umjetnosti, a radi kao profesor u Gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:08