MOSTAR, 26. lipnja (FENA) – Knjiga ”Bijeli put – Put čovjekoljublja 1994.” autora Davora Kolende predstavljena je u srijedu večer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
knjiga Davora Kolende

U Mostaru predstavljena knjiga ‘Bijeli put - Put čovjekoljublja 1994.‘

Piše fena  /  26.06.2024., 21:45h

Knjiga "Bijeli put – Put čovjekoljublja 1994." autora Davora Kolende predstavljena je u srijedu navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

- Ovo je treća knjiga iz ratne trilogije Travničkog HVO-a, a govori o provedbi Washingtonskog sporazuma i ulozi Vlade Hrvatske republike Herceg-Bosne u provedbi sporazuma. Također, svojevrsni je homagge doktoru Slobodanu Langu koji je provodio projekt Bijelog puta – rekao je Davor Kolenda.

Kako navodi autor, u 40 priča je opisao ljude i događaje tijekom "Bijelog puta".

- Ova knjiga u mojoj je glavi 30 godina i vrijeme je da se neke stvari kažu, pogotovo kada danas imamo agresivnu političku kampanju od čelnika pojedinih stranaka s bošnjačkim predznakom – poručio je Kolenda.

Da su ovakve knjige bitne za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ističe i Vladimir Šoljić, jedan od predstavljača knjige te bivši predsjednik Federacije BiH.

- Da nije ovakvih knjiga i dokumentacije i svjedoka javnost bi vjerovala u razne laži koje se plasiraju. Ove knjige imaju apsolutno veliku vrijednosti i bilo bi bolje da su pisane ranije, možda bi naših onda bilo manje u zatvoru, nikada nije kasno i bolje je da se i ovom trenutku nešto radi – smatra Šoljić.

Osim dvojice gore navedenih govornika, knjigu su okupljenoj mostarskoj publici predstavili Drago Bilandžija, Perica Jukić i akademik Anto Stanić.

Dnevnik.ba

18. srpanj 2024 13:58