StoryEditor
Intera Tehnološki park

U Mostaru otvoreno programersko natjecanje ‘Hackathon‘ i Sajam zapošljavanja za studente

Piše fena  /  17.03.2023., 17:31h

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" - BEST Mostar otvorio je u petak programersko natjecanje Hackathon koje će trajati tri dana, do 19. ožujka u prostorijama Intera Tehnološkog parka u Mostaru.

Otvorenju je nazočilo više od 100 sudionika, a organizatori su kazali kako će ovaj događaj pomoći sudionicima da razviju važne vještine, kao što su kritičko razmišljanje, rješavanje problema i timski rad, koje su vrlo tražene među poslodavcima u tehnološkoj industriji.

Hackathon je također prilika za sudionike da steknu praktično iskustvo s najnovijim alatima i tehnologijama, priopćili su organizatori.

Istaknuto je kako će se natjecateljski dio događaja održati od 18. do 19. ožujka, a okupit će 90 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine raspoređenih u 22 ekipe.

- Odlučili smo testirati svoje vještine i znanje na malo višoj razini, a ovo je bila idealna prilika. Jobfair radionice će nam pružiti mogućnost edukacije u raznim oblastima i samim tim ćemo se upoznati s aktualnim liderima u IT svijetu. A dio zbog kojeg smo svi tu, Hackaton, dobro će doći svima da testiraju svoje znanje. Neka najbolji pobijede – poručio je jedan od natjecatelja Izet Delibašić, student prve godine na Fakultetu Informacionih tehnologija u Mostaru.

Za prvo mjesto osigurana je nagrada od 2 tisuće maraka, za drugo mjesto tisuću maraka, dok će trećeplasirani natjecatelj osvojiti 500 maraka.

Organizatori su naveli kako je danas otvoren i Sajam zapošljavanja koji okuplja 13 kompanija, a tijekom kojega će sudionici imati mogućnost razgovarati s poslodavcima koji će na svojim izloženim pultovima prezentirati svoju tvrtku ili organizaciju.

Dodaju kako ovaj događaj studentima nudi priliku za rast i razvoj, te mnoge prilike za praksu i posao.

U okviru Sajma zapošljavanja, organizirano je sedam radionica za hard i soft skillove na kojima će sudionici imati priliku razgovarati sa stručnjacima iz te oblasti. Tako će se tijekom dana održati radionice o trendovima na tržištu rada, pisanju CV-a, pokretanju vlastitog startupa, automatizaciji testova uz Cypress, vještinama za budućnost itd.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 08:23