StoryEditor
razmjena ideja

U Mostaru održana konferencija ‘Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa‘

Piše fena  /  24.02.2024., 18:52h

U Vijećnici Grada Mostara u petak je održana konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa" koju su organizirali Grad Mostar i Institut za regionalni razvoj.

Okupivši ključne aktere iz poslovnog, akademskog i javnog sektora, konferencija je pružila platformu za razmjenu ideja i razmatranje najnovijih trendova i inicijativa usmjerenih na podršku malim poduzetnicima, navodi se u priopćenju organizatora.

Na konferenciji su se izdvojila brojna značajna predavanja i paneli. Voditeljica projekta, prof. dr. Mirjana Milićević, i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina otvorile su događaj, istaknuvši značaj potpore malim biznisima u lokalnoj ekonomiji.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nazif Nezirić i viši samostalni referent za odnose s NVO i vjerskim zajednicama Grada Mostara Sabina Memić predstavili su planove za potporu poduzetništvu u gradu i županiji, dok je ravnateljica Zavoda za zapošljavanje FBiH Helena Lončar informirala prisutne o aktualnim programima zapošljavanja Zavoda za 2024. godinu.

Kroz predstavljanje programa zapošljavanja te primjere uspješnih projekata, poput onih koje je realizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova selo", konferencija je kroz izlaganje Dijane Katice, ukazala na važnost inovacija i suradnje u poticanju održivog razvoja ruralnih područja.

Organizatori su posebno istakli panel "Potpora i mogućnosti zapošljavanja mladih i žena" koji je moderirala prof. dr. Irma Dedić. Panelisti, među kojima su bili dr. Mia Glamuzina iz Gospodarske komore FBiH i Aner Kruškonja iz Obrtničke komore HNŽ-a te predstavnici Asocijacije poduzetnika Hercegovine Damir Vidačak i Sandro Zovko, razmatrali su izazove s kojima se mladi i žene suočavaju u poslovnom svijetu te su istaknuli mogućnosti za unapređenje njihove uloge i zapošljivosti.

Na kraju konferencije, studentice Studija turizma Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Selma Demirović i Amila Vrtić predstavile su svoje projekte, kreirane pod mentorstvom predmetnih nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine i prof. dr. Irme Dedić, koji doprinose unapređenju ruralnog turizma.

"Njihov rad predstavlja primjer kako mladi mogu doprinijeti razvoju lokalne zajednice kroz inovativne ideje i angažman. Ova inicijativa predstavlja važan korak prema jačanju poslovne kulture i podršci malim poduzetnicima u regiji, te je otvorila put za daljnju suradnju i razvoj inovativnih rješenja za unapređenje poslovnog okruženja", zaključili su.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 03:22