StoryEditor

U Mostaru održana kampanja protiv nasilja nad ženama

Piše D  /  14.02.2019., 06:02h

Jedna od organizatorica Tajma Tiro kazala je kako se u povodu navedenog događaja i ove godine organizirao ples sa zajedničkom službenom koreografijom na Španjolskom trgu u Mostaru.

- Događaj je postao prepoznatljiv, okupilo se nekoliko stotina mladih tako da imamo veliku podršku, a tu su i plesni klubovi iz Mostara, PS Flash, PS B-dance, MO-stars, ŠPK Zrinjski, Mostarske mažoretkinje, Erigo i Pro-dance, koji nas podržavaju svake godine - kazala je Tiro, prenosi Fena.

Dodala je kako je nakon plesa na Trgu bila upriličena zajednička šetnja s transparentima na kojima su bile istaknute poruke protiv nasilja.

- Generalna poruka je protiv nasilja nad ženama, jer se i u gradovima diljem svijeta obilježava taj takozvani V-dan. Međutim, ove godine imamo jednu dodatnu priču. Htjeli smo pružiti podršku pokretima koji su u posljednje vrijeme dosta istaknuti u BiH, a riječ je o pokretima pravde za Dženana i Davida, ali i svu nedužnu, ubijenu djecu - kazala je Tiro.

Također, ove godine, navodi Tiro, događaju se pridružila i jedna neformalna grupa ljudi koja je na Španjolskom trgu prodavala kolače.

- Prihodi od prodaje tih kolača ići će za realizaciju predstave, odnosno dramskog čitanja ‘Vagininih monologa‘, koje će se održati 8. ožujka, a prihodi od te predstave ići će za Sigurnu kuću u Mostaru - kazala je Tiro.

Organizatori ovog događaja bili su Vijeće mladih Grada Mostara, Podružnica psihologa Hercegovina i Udruženje "Žena BiH".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:32