Article_Top_970x250

U Maglaju 10 pozitivnih od 18 testiranih

zabrinjavajuće

U Maglaju 10 pozitivnih od 18 testiranih

tra 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Reuters

Na području Maglaja u protekla 24 sata registrirano je novih deset slučajeva zaraze koronavirusom, čime je brojka zaraženih došla do 46, potvrđeno je iz Kriznog stožera Zeničko-dobojske županije.

Načelnik općine Maglaj, koja je trenutno žarište koronavirusa u Zeničko-dobojskoj županiji, Mirsad Mahmutagić u priopćenju za javnost je kazao da je od 18 uzoraka deset pozitivno, a da je sedam s područja općine Maglaj

"Danas se nastavlja testiranje novih 20-ak uzoraka. Nakon uvida u epidemiološku sliku, informirani smo od nadležnog epidemiologa da od danas svi zaposlenici firme 'Bontex' idu u kućnu izolaciju", kazao je Mahmutagić.

Podsjetimo, ranije je na području Maglaja za samo sedam dana registrirano je tridesetak slučajeva koronavirusa, a svi su većinom vezani za firmu HM Promet.

"Bez obzira na popuštanje mjera u borbi protiv širenja koronavirusa, molimo sve građane da se strogo pridržavaju naredbi i preporuka kriznih stožera, a posebno da poštuju mjere socijalnog distanciranja i koriste zaštitne maske", kazao je Mahmutagić.

Dnevnik.ba