StoryEditor

U Londonu ubijen mladić, majka iz Mostara poručila: "Moj sin jedinac, neka mi pomogne..."

Piše D  /  08.02.2021., 07:02h

Prema javljanju britanskih listova The Sun i Mirror mladić je izboden nožem u dijelu zvanom Kilburn, gradskoj četvrti na sjeverozapadu Londona. Prema izvješću Scotland Yarda, Sven je naišao na jednu, za sada neidentificiranu skupinu, dok je u subotu navečer šetao s prijateljem u Kilburnu na sjeverozapadu Londona.

Sven Badžak i njegov prijatelj pokušali su pobjeći, ali su napadnuti. Sven je izboden nožem nakon što je pao na zemlju u Willesden Laneu oko 17.40 sati. Preminuo je na mjestu događaja, a drugom mladiću Bobbyiju (16), njegovu prijatelju, koji je također napadnut liječnici se bore za život.

Svenova majka Jasna, podrijetlom iz Mostara, rekla je za MyLondon da je Sven njeno jedino dijete. Bio je izvrstan student koji je želio postati odvjetnik. 

"Bio je najpristojniji dječak kojeg ste mogli zamisliti". "Savršenih manira, savršeno je govorio je engleski jezik", kazala je njegova majka Jasna, piše Večernji.

Prije napada kupio je sok u obližnjoj trgovini, a zatim je napadnut i ubijen.

- Zvala sam ga, ali mi se nije javljao. Mislila sam da igra nogomet ili nešto, međutim onda je došla policija, te su mi rekli da je Sven mrtav - ispričala je slomljena majka. Sven Badžak se kao dječak sastao sa Borisom Johnsonom, Gergeom Osborneom i Davidom Cameronom.

Njegova majka Jasna Badžak (49) na Twitteru je objavila slike svog sina jedinca s gospodinom Johnsonom, bivšim kancelarom Georgeom Osborneom i bivšim premijerom Velike Britanije Davidom Cameronom, uz molbe za pomoć.

Jasna, inače bivša konzervativna aktivistica tweetala  je: ‘Borise, ovo je moj sin jedinac Sven s tobom i poznavao si ga dok je pomagao u tvojoj kampanji. Molim vas da mi netko pomogne nakon svega što sam učinila za vas!"

Glavni inspektor Guy Ellwood iz North West Basic policijske postrojbe rekao je: "Ovo je bio barbarski napad na javnom mjestu i zajednica je s pravom šokirana.

"Također bih apelirao na zajednicu, jer nasilju ove prirode nije mjesto na našim ulicama, ako znate bilo koji podatak koji bi mogao pomoći u identificiranju odgovornih, učinite ispravnu stvar i kontaktirajte policiju."

"U ovoj fazi istrage možemo reći kako su se Sven i njeg prijatelj konfrotirali sa izvjesnom skupinom koja ih je napala. Dok ih je ova skupina progonila, Sven i njegov prijatelj su se razdvojili. Sven je pao na zemlju i napalo ga je nekoliko osoba. Njegov je prijatelj također napadnut, ali uspio je naći spas u obližnjoj trgovini - međutim, i dalje je u kritičnom stanju u bolnici.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 03:47