StoryEditor

U Ljubuškom uhićeni mušakarac i žena zbog krijumčarenja migranata

Piše D  /  06.11.2019., 10:11h

U utorak 5. studenog 2019. oko 00:40 sati policijski službenici PU Ljubuški su u Ulici Hrvatskih kraljeva, Grad Ljubuški, zaustavili osobno motorno vozilo marke “Škoda”, BiH reg. oznaka kojim je upravljala E.R. (1980.), a na mjestu suvozača se nalazio I.D. (1977.), dok su se na stražnjem sjedalu nalazili četiri migranta, a za koje se provjerom utvrdilo da su državljani Iraka.

O svemu navedenom upoznato je Tužiteljstvo BiH koje je naložilo da se zbog postojanja osnovi sumnje u počinjenje KD Krijumčarenje ljudi gore imenovani E.R i I.D. liše slobode, a da se migranti saslušaju u svojstvu svjedoka.

Policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće izvješće Tužiteljstvu BiH.

Također, temeljem plana rada policijski službenici su provodeći Županijsku akciju pod nazivom “Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, uočili sedam stranih državljanina “migranata” (Iran), koji su nakon konzultacija sa djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški upućeni u prihvatni centar za azilante., navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ŽZH Halo 122.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:00