StoryEditor

U Ljubuškom obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Piše D  /  01.10.2018., 04:10h

Na početku druženja voditelj Knjižnice Ivica Vizentaner kazao je da se Općina Ljubuški trudi upriličiti što raznovrsniji kulturni sadržaj za sve stanovnike i društvene skupine, posebice za umirovljenike.

- Knjižnica Ljubuški ima odgovornu misiju i zadaću oplemeniti kulturno-društveni život na prostoru općine Ljubuški, upriličene su raznovrsne manifestacije, na kojima nastojimo zastupiti sve kategorije društva. U tom kontekstu je i današnje tradicionalno druženje umirovljenika kako bismo umirovljenicima pokazali da cijenimo njihov doprinos u izgradnji suvremenog društva te da nisu zaboravljeni - dodao je.

Magistrica socijalnog rada i djelatnica Staračkog doma Ljubuški Željana Ćutuku održala je umirovljenicima predavanje na temu kvalitetno potrošenog vremena, a najavljena je i skorašnja manifestacija "Advent u knjižnici" čija su ciljna grupa umirovljenici.

Osim razgovora i prigodnog druženja te domjenka, umirovljenicima je omogućeno i besplatno učlanjenje u Knjižnicu.

Odlukom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda iz 1990. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se svake godina na datum 1. listopada kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:29