StoryEditor
ulična košarka

U Livnu šesti tradicionalni turnir ‘Košarkom za toleranciju‘

Piše fena  /  26.05.2023., 17:11h

S ciljem promoviranja tolerancije, uvažavanja različitosti i promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 4. lipnja u 11 sati održati šesti tradicionalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom "Košarkom za toleranciju“.

Sudjeluju košarkašice iz Livna, djeca i mladi s poteškoćama u razvoju, članovi Udruge „Put u život“ – PUŽ Livno i volonteri.

Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Grada Livna i Misije OESS-a u BiH.

Turnir mladosti i sporta bit će popraćen i humanitarnim sadržajem. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (Županije), kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit će Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju PUŽ, Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članice Udruge „Bistrica“ Livno, te članovi Koalicije „Uvažavanje“.

"Simboličnom 'kupnjom' slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći ćete obitelji Alčelebić kako bi im se osigurao krov nad glavom dostojan čovjeka. Nadamo se da će uz vašu potporu i dalje pobjeđivati mladost koja je nadišla sve razlike i ljudsku uskogrudnost", poručili su organizatori.

Kako su naveli, ove godine su odlučili da umjesto košarkaških klubova iz drugih gradova na turniru kao igrače angažiraju djecu i mlade s poteškoćama u razvoju iz Udruge „PUŽ“ a vođeni njihovom ogromnom radošću kada ih se uključi u društvena zbivanja.

Tako će šest tročlanih ekipa činiti po jedan Pužić, volonter i košarkašica. Bit će i natjecanje u 'tricama', a nagrada najboljem/oj bit će posebne palačinke naših Pužića, navodi se u priopćenju.

Glazbenu potporu cijelom događaja dat će „Čuvari vremena“, „Delirium“ i DJ Cobra.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 01:24