Article_Top_970x250

​U Livnu će se graditi velika tržnica vrijedna gotovo dva milijuna maraka

infrastrukturni projekti

​U Livnu će se graditi velika tržnica vrijedna gotovo dva milijuna maraka

srp 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Grad Livno nastavlja s realizacijom infrastrukturnih projekata te je ponovo aktualizirana izgradnja Gradske tržnice.

Naime, nakon tri godine, gradska uprava je ponovo raspisala javni poziv za izvođenje radova na izgradnji Gradske tržnice u Livnu.

Vrijednost ugovora je 1.730.000 KM, a rok za prijem ponuda za sudjelovanje u javnom pozivu je do 24. srpnja 2019. godine, doznaje Akta.ba.

Podsjetimo, projekt je stopiran tj. poziv poništen 2017. godine zato što je stavka koja se odnosi na izgradnju brisana iz budžeta.

Kako je ranije poslovni portal Akta.ba pisao idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika te da se poboljša kvaliteta tretiranog prostora, a samim time i okruženja.

Pored tržnice otvorenog i zatvorenog tipa, planira se formiranje parka sa zelenilom, popločanjem i prostorom za spomenik. Park je okružen postojećim prizemnim objektima kojima se mijenja namjena u uslužne s prostorima za sjedenje na otvorenom.

Također, cijeli prostor koncipiran je tako da se omogućuje nesmetan pristup osobama s invaliditetom, a zadovoljeni su i svi uvjeti po broju parking prostora namijenjenih kako korisnicima ovog prostora, tako i stanarima okolnih objekata, prenosi Akta.ba

Dnevnik.ba

Tagovi: