StoryEditor

U Litvi preminuo Hrvat, heroj Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini

Piše D  /  13.12.2017., 11:12h

MORH je izvijestio da je jučer u Litvi i preminuo 41-godišnji hrvatski vojnik. U priopćenju poslanom iz Vlade povodom upućivanja sućuti obitelji, otkriven je identitet vojnika - radi se o Mariju Pavišiću.

"Pripadnik 1. hrvatskog kontingenta koji se nalazio u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi.

Riječ je o pripadniku HRVCON eFPBG DEU, M.P., rođenom 1976. godine. Pripadniku je pozlilo, nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije, pripadnik je preminuo", izvijestili su ranije iz MORH-a.

Bio je sudionik Domovinskog rata

Večernji list doznaje da je Pavišiću, nakon što mu je pozlilo, u pomoć pritekla medicinska ekipa njemačkog kontingenta s kojim su hrvatski vojnici u Litvi. Mario Pavišić bio je sudionik Domovinskog rata iz Bosanske Posavine, a nalaz obdukcije pokazat će točan uzrok smrti.

Prvi hrvatski kontingent upućen je u studenome u Republiku Litvu, gdje sudjeluje u sklopu borbene skupine pod vodstvom Savezne Republike Njemačke (1. HRVCON-a eFPBG–DEU) u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti NATO-a. Hrvatski kontingent u Republici Litvi smješten je na vojnom poligonu "Rukla", 110 kilometara sjeveroistočno od Vilniusa.

Plenković uputio sućut obitelji 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji pripadnika OS RH Maria Pavišića u povodu njegove smrti, izvijestili su iz Vlade.

U sućuti predsjednika Vlade stoji: "Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o preranoj smrti Vašeg supruga i oca, gospodina Maria Pavišića. Znam da ne postoje riječi utjehe u ovim tužnim i teškim trenucima za Vašu obitelj, prijatelje, poznanike i kolege. Molim Vas primite izraze sućuti i iskrenog suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno."

Krstićević uputio izraze sućuti obitelji

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je izraze sućuti obitelji preminulog pripadnika OS RH u Litvi, izvijestili su iz MORH-a.

"Poštovana ožalošćena obitelji, u ovom iznimno teškom trenutku želim Vam u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH, izraziti iskrenu i duboku sućut zbog preranog odlaska Vašeg supruga i oca. Teški su trenutci kada gubimo one koji su nam bili oslonac i uzor, ali oni ostaju zauvijek u našim molitvama i mislima. Poštovana obitelji, iako znam da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bih mogao ublažiti vašu bol, znajte da smo uz Vas", napisao je Krstičević.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 01:37