StoryEditor

U Kreševu održano 18. prvenstvo Lovačkog saveza Herceg-Bosne u lovnom streljaštvu

Piše D  /  07.08.2018., 11:08h

Natjecanje je, također se obrativši nazočnim, otvorio načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, a počasni hitac ispalio je najstariji član LD „Tetrijeb“, Jozo Ban.

Nakon dvije serije, prvo mjesto u ekipnom poretku zauzela je HLU „Orao“ iz Čitluka (82 pogotka), drugo mjesto osvojila je LU „Sava“ iz Orašja sa 70 pogodaka, a treće zajednička ekipa LD „Tetrijeb“ Kupres i LD „Galeb“ Čapljina sa jednim pogotkom manje.

U finalu u pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je šest najboljih natjecatelja, a na kraju je najbolje ciljao Marijan Luburić (HLU „Orao“ Čitluk, 42 pogotka), drugi je bio njegov kolega iz istog kluba Tomislav Luburić (40), dok je treće mjesto zauzeo Ivica Bačić (LU „Jadran“, Neum, 40). Po 39 pogodaka zabilježili su četvrtoplasirani Mario Dugandžić (HLU „Orao“ Čitluk) i petoplasirani Mustafa Beširević (LU „Sava“ Orašje), a jedan pogodak manje šestoplasirani Alen Franić (LU „Jadran“ Neum).

Voditelj natjecanja bio je Vlado Bošnjak, a diplome, zahvalnice, pokale i druge nagrade uručili su Nikica Kraljević, tajnik Saveza Ivica Lučić, Jako Čavara i Mladen Malenica.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:15