StoryEditor

U Iranu se srušio Boeing 737 sa 180 putnika: ´Avion je izgorio, vjerojatno nitko nije preživio´

Piše D  /  08.01.2020., 06:01h

Zrakoplov u vlasništvu prijevoznika Ukraine International Airlines srušio se neposredno nakon polijetanja s aerodroma Imam Homeini u Teheranu, javlja državna iranska agencija Fars.

Prema prvim informacijama, avion je letio na liniji za Kijev.

BBC ističe da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici. Iranski mediji javljaju da se vjeruje da je avion pao zbog ‘tehničkih problema‘, ali ne navode detalje.

Na mjesto nesreće poslane su spasilačke službe.

- Avion je u plamenu, ali poslali smo ekipe i možda uspijemo spasiti neke putnike, izjavio je šef iranskih interventnih službi Pirhossein Koulivand za tamošnju državnu televiziju, kako ga citira agencija Reuters.

U međuvremenu je iranski Crveni polumjesec objavio da ‘nema mogućnosti da je itko preživio‘ nesreću.

BBC-jev dopisnik Ali Hashem na Twitteru je objavio nekoliko fotografija s mjesta pada koje sugeriraju da je gotovo cijeli avion izgorio. - Vrlo vjerojatno nema preživjelih, napisao je.

Isti novinar je objavio i snimku na kojoj se navodno vidi avion u plamenu još dok je bio u zraku. Na kraju snimke vidi se bljesak koji obasjava noćno nebo i to je, kako se čini, bio trenutak pada Boeinga.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:49