StoryEditor

U Indiji silovali tinejdžericu pa je živu zapalili

Piše D  /  05.05.2018., 09:05h

Žrtva je oteta iz svog doma u četvrtak dok je njezina obitelj bila na svadbi. Silovana je u šumi u državi Jharkhand, precizirala je mjesna policija, prenosi Index.hr.

Njezina obitelj žalila se vijeću veterana tog sela koje je u petak naredilo dvojici optuženih da naprave 100 trbušnjaka i plate globu od 50.000 rupija (750 dolara).

Prebili roditelje i zapalili djevojku kad su ih pokušali kazniti

Razbješnjeni kaznama, optuženi su zatim pretukli roditelje djevojke, a nju živu zapalili, rekao je policijski dužnosnik, prenosi AFP.

Vijeće veterana često rješava sporove i tako se zaobilazi pravosudni sustav u Indiji, jako spor i skup. Iako njihove odluke nemaju pravosudnu snagu, njihov utjecaj u ruralnim zajednicama je važan. 

Glavni osumnjičenik u bijegu

Policijski dužnosnik otkrio je da je 14 osoba uhićeno u sklopu te afere, ali da je glavni osumnjičenik i dalje u bijegu.

Vladin dužnosnik države Jharkhand, Raghubar Das istaknuo je da se radi o jezivom incidentu i zatražio najstrože kazne za odgovorne.

Ta se drama zbila nakon niza afera seksualnog nasilja u Indiji bez obzira na postroženje zakona. Agencija Press Trust of India prenosi da se jedan 55-godišnjak ubio u petak. Bio je optužen za silovanje 9-godišnjakinje u državi Andhra Pradesh, na jugu zemlje. Nakon grupnog silovanja i ubojstva 8-godišnjakinje prošlog mjeseca u državi Jammu i Kashemire održani su brojni prosvjedi.

Oko 40.000 slučajeva silovanja registrirano je u Indiji 2016. godine, ali pretpostavlja se da je taj broj znatno veći s obzirom na to da se o takvim zločinima u toj vrlo patrijarhalnoj zemlji najčešće šuti.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:00