StoryEditor
potvrdio odvjetnik

U Hrvatskoj uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Piše hina  /  14.06.2022., 10:14h

Nakon informacije da je bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen u utorak ujutro Uskok i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

"Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", priopćio je Uskok, dodajući da akciju provede u suradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost.

Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

Prema pisanu medija Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kažu u policiji.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:21