StoryEditor

U Hrvatskoj pronađene još dvije krivotvorene diplome kod dvoje nastavnika

Piše D  /  01.03.2019., 03:03h

Brodsko-posavska policija priopćila je u petak kako je dovršila istragu nad dvoje djelatnika u školama iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške zbog krivotvorenih diploma, prenosi FENA.

Istragom je utvrđeno da je pri zapošljavanju u Novoj Gradiški krivotvorenu diplomu priložila žena stara 45 godina, a u Slavonskom Brodu muškarac star 54 godine.

"Policija je istragu provela po nalogu Državnog odvjetništva i zasad ne možemo davati više informacija o ova dva slučaja", izjavio je Hini Krešimir Šimić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

Prema neslužbenim podacima, osumnjičeni muškarac radio je u Industrijsko obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, a žena u Gimnaziji Nova Gradiška.

Policija protiv oboje podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, a portali pišu kako je riječ o prilično nevješto krivotvorenim dokumentima, neautentičnog izgleda i potpisa.

Nakon što je u javnost u siječnju procurilo više slučajeva krivotvorenja diploma, resorna ministrica Blaženka Divjak najavila je kako će varalice dobiti izvanredni otkaz te da će ih ministarstvo prijaviti DORH-u. Nije rekla o kojim se školama radi, već samo da su dvije u Slavoniji i jedna na otoku.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:21