StoryEditor

U Hrvatskoj preminuo mladi sportaš i hrvatski rekorder

Piše D  /  30.05.2020., 03:05h

Silvio Bijelić, solinski dizač utega i višestruki hrvatski rekorder, preminuo je u noći na subotu u 27. godini, potvrdio je njegov trener Boško Čavka Dalmatinskom portalu.

- Pozlilo mu je u snu oko 4.30, još se ne zna točan uzrok smrti - dodao je Čavka.

Bio je najperspektivniji hrvatski dizač utega nakon braće Musić. Držao je sva tri rekorda u kadetskoj konkurenciji, juniorski u izbačaju (193 kg) i biatlonu (344 kg).

- Svaki dan mi za hranu treba 300 kuna. Da mi ne pomažu roditelji, ne bih ni bio dizač utega od 135 kila, bio bih možda atletičar dugoprugaš, ‘čačkalica’ - govorio nam je Bijelić u intervjuu prije nekoliko godina.

Trenirao je u splitskom klubu Matadura. Sa svojih 190 centimetara težio je 135 kila, a zvali su ga "solinski kiklop".

- Bio sam osmi na Svjetskom prvenstvu, treći kadet i četvrti junior Europe. Ali što mi sve to vrijedi kad "nemam ni za papar". Otac i majka me hrane, s onim što dobijem od HOO-a i Splita umro bih od gladi. Nema sponzora pa se snalazim na sve načine - govorio je Silvio.

Idol mu je bio legendarni Iranac, dvostruki olimpijski prvak Hossein Rezazadeh (42).

- Jedem sve, ali najradije meso, posebno piletinu. Situacija je takva da nema biranja, jedem ono što taj dan imamo. Treninzi su teški, svaki dan dignem desetak tona, a nakon takvih napora organizam mora što prije vratiti energiju. Bavim se ozbiljnim sportom - pričao je, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:32