StoryEditor

U Hrvatskoj još 61 osoba zaražena korona virusom, jedna preminula...

Piše D  /  08.04.2020., 02:04h

Zbog situacije u Splitu, tamo su otputovali ministri Vili Beroš i Vesna Bedeković. Iz doma je evakuirano 49 štićenika. Desetero je zaraženo, a simptome pokazuje i petero zaposlenika. 

- U posljednja 24 sata imamo 61 novih oboljelih. Ukupno je u Hrvatskoj dosad oboljelo 1343 ljudi. Još je jedan pacijent preminuo, u Splitu, rekla je Maja Grba Bujević odmah na početku konferencije. 

Ministar Davor Božinović rekao je da je potpisana odluka kojom se omogućuje rad tržnicama. 

Alemka Markotić osvrnula se i na smrt teško bolesnog muškarca koji je umro jučer, iako je Stožer jučer izvjestio da se radilo o zdravom muškarcu srednjih godina. 

- Mi u dokumentaciji koja je pristigla nismo imali informacije o kroničnim bolestima jer je bolesnik stigao iz Zaboka u teškom stanju. Od bolnice su bile navedene dijagnoze o akutnom stanju bolesnika, nisu bili navedeni podaci o ostalim kroničnim bolestima. Dobila sam informaciju da postoje neke druge dijagnoze pa sam zamolila ravnateljicu bolnice da dobijemo uvid u karton i stanje bolensnika koji je preminuo. Kod njega postoje i druge dijagnoze - jedna je bila rizični element korona virusa. Ostale dijagnoze su mogle utjecati na to da se razvije teži oblik kliničke slike. Njegovo liječenje je bilo po svim pravilima. Nisam o obitelji tražila dozvolu da govorim o njegovim bolestima, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:11