ODRŽAN RADNI SASTANAK MINISTRA ZA PITANJA BRANITELJA HNŽ SA RAVNATELJIMA FEDERALNOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE I SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE HNŽ PO PITANJU ZAPOŠLJAVANJA DJECE POGINULIH BRANITELJA I DJECE RVIVLADA HNŽ-A -
StoryEditor
nakon uspješnog natječaja

U HNŽ-u održan sastanak po pitanju zapošljavanja djece poginulih branitelja i djece RVI

Piše Desk  /  07.12.2021., 12:07h
Povodom uspješno završenog natječaja u kojem tijekom 2021. godine uposleno 21 dijete poginulih branitelja i 19 djece ratnih vojnih invalida, održan je radni sastanak u prostorijama Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ.

Kako je riječ o najosjetljivijoj kategoriji korisnika zapošljavanja nezaposlenih osoba, djece poginulih i nestalih branitelja, te djece ratnih vojnih invalida, u Ministarstvu se daje posebna pozornost i čini dodatan angažman kako bi sve zainteresirane korisnike ciljane skupine pomogli kroz Projekte sufinanciranja zapošljavanja djece poginulih i djece ratnih vojnih invalida.

Na sastanku ministar Oliver Soldo izrazio je zahvalu ravnateljici Federalnog zavoda za zapošljavanje Heleni Lončar i ravnatelju Službe za zapošljavanje HNŽ Vladi Čuljku na dosadašnjoj međusobnoj suradnji. Razgovaralo se o implementaciji i učincima projekata/programa, kao i planovima povećanja sredstava u ovu svrhu za naredni period obzirom na pozitivan odjek među ciljanom skupinom.

Iskazano je zadovoljstvo rezultatima, da je od 2017. do 2021. godine putem ovih projekata/programa uposleno ukupno 191 korisnika iz braniteljske populacije, i to 122 djece poginulih branitelja i 69 djece ratnih vojnih invalida. Za tu svrhu do sada izdvojeno je ukupno 1.558.400,00 KM, a u planovima Ministarstva za narednu godinu izdvojit će se dodatnih 50.000 KM uz dosadašnjih 200.000 KM za veći broj korisnika.

Program Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ o stjecanju radnog iskustva i usavršavanja djece poginulih branitelja u tijelima uprave i ustanovama Hercegovačko-neretvanske županije, čiji je cilj da se ciljanoj skupini olakša integracija na tržište rada kroz stjecanje radnog iskustva i usavršavanja na odgovarajućem radnom mjestu, prepoznat je i podržan od Vlade HNŽ te se očekuje da će značajnije proširiti i na druga tijela uprave i ustanova Vlade HNŽ.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 09:45