StoryEditor

U Grudama nisu bombe, nađeni samo lanseri?

Piše D  /  16.06.2021., 02:06h

"Avio bombe" koje su pronađene u Grudama samo su lanseri bez elektronike i punjenja, neslužbeno doznaje portal Bljesak.info.

Naime, akcija po nalogu Tužiteljstva BiH provedena je u skladištu jednog poduzeća, a Bljesak javlja kako se radi se o pogonima bivše tvornice SOKO.  Navodno, spomenuti lanseri su u tom skladištu najmanje 30 godina.

Podsjećamo, postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Federalne uprave policije (FUP) vrše pretrese jednog poduzeća na području općine Grude. Objavljeno je kako se ‘‘u skladišnim prostorima navedenog poduzeća nalazi se veća količina avio bombi, čija proizvodnja, nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena‘‘.

Tužiteljstvo je priopćilo kako je ‘‘u ovom predmetu ostvarena značajna suradnja s građanima i lokalnom zajednicom‘‘. Prema onome što se može pronaći na internetu, radi se o lanserima za rakete 128 mm. L-128-04, što je oznaka na pronađenoj ‘‘bombi‘‘, je četverocijevni lanser raketa Munja kalibra 128 mm koje su standardno naoružanje zrakoplova Orao. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:44