Article_Top_970x250

U Grudama i Posušju oduzet speed i uhićene dvije osobe

"kolibrić 21"

U Grudama i Posušju oduzet speed i uhićene dvije osobe

svibnja 29, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

U nastavku akcije kodnog naziva Kolibrić 21, koja se više mjeseci provodi s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke rasvijetlili su dva kaznena djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članka 239. Kaznenog zakona FBiH.

Naime, dana 26.05.2021. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH-a su, temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu više vozila, kao i više objekata na više lokacija korisnika D. S. (45) iz Gruda, kojom prilikom su, uz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli određenu količinu tvari za koju postoje osnovi sumnje da se radi o opojnoj drogi speed, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

D. S. (45) je uhićen i nad njim je izvršena kriminalistička obrada a privremeno oduzeti predmeti će biti upućeni na vještačenje.

Nakon kompletiranja predmeta Sektor kriminalističke policije podnijet će Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. S. (45), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članak 239. Kaznenog zakona F BiH.

Dana 27.05.2021. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu obiteljske kuće u mjestu Osoje, općina Posušje, koju koristi Z. T. (30) s prebivalištem u Posušju.

Prilikom pretrage policijski službenici su, iz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli određenu količinu tvari za koju postoje osnovi sumnje da se radi o opojnoj drogi speed, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela. Z. T. (30) je lišena slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada a privremeno oduzeti predmeti će biti upućeni na vještačenje.

Nakon kompletiranja predmeta  Sektor kriminalističke policije podnijeti će Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu protiv Z. T. (30), zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članak 239. Kaznenog zakona F BiH, priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke

Dnevnik.ba