StoryEditor
32. godišnjica stradanja Vukovara

U Grad heroj stigao i član Predsjedništva BiH iz redova bošnjačkog naroda Denis Bećirović

Piše desk  /  18.11.2023., 10:44h

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice "Dr. Juraj Njavro" počelo je u subotu središnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 32. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu. Čini se da nikada nije bilo više ljudi.

Prigodnom programu "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" uz sudjelovanje Klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice, Najboljih hrvatskih tamburaša i glumca Darka Milasa, uz velik broj okupljenih domoljuba pristiglih iz cijele Hrvatske i okolnih država te sudionika obrane grada 1991. godine nazočni su i predsjednici države, Hrvatskog sabora i Vlade Zoran Milanović, Gordan Jandroković i Andrej Plenković.

Brojni gosti

Također tu su i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, brojni ministri u Vladi, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, koji će na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvoditi svetu misu, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, župani hrvatskih županija predvođeni vukovarsko-srijemskim županom Damirom Dekanićem, saborski zastupnici i predstavnici političkih stranaka te drugi uglednici iz javnog i političkog života Hrvatske.

A kao što je i najavio Milanović, u Vukovar je stigao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz redova bošnjačkog naroda Denis Bećirović.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 11:49