StoryEditor
fmt

U FBiH ponovno poskupilo gorivo

Piše fena  /  30.08.2023., 10:29h

Na benzinskim crpkama u Federaciji BiH došlo je do novog povećanja cijena naftnih derivata, priopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Resorno ministarstvo je s početkom primjene od 30. kolovoza ove godine ukupno evidentiralo 130 obavijesti o promjeni cijena i marži koje se odnose na povećanje cijena dizela i benzina od 0,05 maraka po litri.

Prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata na današnji dan za premium bezolovni benzin 95 iznosi 2,76 maraka po litri, a za dizel 2,80 maraka po litri.

Raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata za premium bezolovni benzin 95 iznosi od 2,56 do 2,96 maraka po litri, dok je za dizel od 2,46 do 2,96 maraka po litri.

Iz Federalnog ministarstva trgovine podsjećaju građane da sve informacije o cijenama naftnih derivata mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših.

Za Android uređaje mobilna aplikacija je dostupna na platformi Google Play Store i za Apple mobilne uređaje iPHONE i iPAD na App Store servisu.

Također, aplikacija se može preuzeti i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:51