StoryEditor

U FBiH 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, još jedna osoba preminula

Piše D  /  27.05.2020., 12:05h

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskoj županiji(Tešanj) i Tuzlanskoj(Tuzla). U protekla 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj, radi se o starijoj ženskoj osobi iz Živinica. Do sada je zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

Na području Federacije BiH do sada je ukupno testirano 35.520 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1042 osobe. Zaključno s današnjim danom oporavilo se 927 pacijenata, 13 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata.Trenutno je aktivnih 76 slučajeva – oboljelih od COVID-19 u FBiH.

“Posljednji podaci pokazuju da je virus još uvijek tu i da nastavljamo živjeti u okolnostima stalne prijetnje te stoga moramo biti oprezni i pridržavati se propisanih mjera osobne zaštite koje su i dalje na snazi. Održavanjem fizičke distance, nošenjem maske, izbjegavanjem većih okupljanja uz smanjen broj i oprezno širenje mreže kontakata uz često i temeljito pranje ruku i održavanje osobne higijene mjere su kojima možemo spriječiti širenje koronavirusa. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge”, poručuju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:55