StoryEditor

U eksploziji u Bejrutu ozlijeđen i jedan hrvatski pomorac

Piše D  /  05.08.2020., 05:08h

U eksploziji u Bejrutu više od 100 osoba je poginulo, a više od 4000 je ozlijeđeno, no strahuje se da će taj broj rasti jer je još ljudi ostalo zarobljeno u ruševinama.

“U trenutku eksplozije u Bejrutu se nalazilo 11 hrvatskih pomoraca od kojih je jedan lakše ozlijeđen. Za sada nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana smrtno stradao”, odgovorio je MVEP na upit Hine.

Ministarstvo podsjeća da nadležno hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu prati situaciju te stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svojih nadležnosti.

MVEP je libanonskim vlastima i obiteljima žrtava izrazio najdublju sućut te iskazao nadu u brzi oporavak stradalih, dodaje se u priopćenju.

“Republika Hrvatska i hrvatski narod solidarni su s Libanonom i svim njegovim građanima”, ističe se u priopćenju.

Nakon katastrofalne eksplozije u utorak u bejrutskoj luci Libanon je u srijedu proglasio izvanredno stanje na dva tjedna za grad Bejrut. 

Vlada je također odlučila staviti u kućni pritvor sve dužnosnike bejrutske luke koji su bili zaduženi za nadzor skladišta i za sigurnost.

Libanon proglasio izvanredno stanje

Libanon je u srijedu proglasio izvanredno stanje na dva tjedna za grad Bejrut, nakon katastrofalne eksplozije u utorak u bejrutskoj luci u kojoj je poginulo više od sto ljudi, a više tisuća je ozlijeđeno.

Libanonska vlada proglasila je “izvanredno stanje u gradu Bejrutu na dva tjedna”, objavio je na konferenciji za novinare ministar informiranja Manal Abdel Samad, pojasnivši da će “vrhovna vojna vlast odmah biti zadužena za pitanja sigurnosti”.

U kućnom pritvoru svi dužnosnici luke

Vlada je također odlučila staviti u kućni pritvor sve dužnosnike bejrutske luke koji su bili zaduženi za nadzor skladišta i za sigurnost, objavio je jedan ministar.

Nije jasno koliko će ih biti u kućnom pritvoru i na kojim su funkcijama bili.

Vojska će provjeravati drže li se kućnog pritvora sve dok se ne utvrdi odgovornost za jučerašnju eksploziju.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 14:17