StoryEditor
hotel adria

U Dubrovniku održan skup na temu ‘‘Opstojnost Hrvata u BiH‘‘

Piše desk  /  16.07.2022., 12:49h

U petak, 15. srpnja, u hotelu Adria u Dubrovniku, održan je skup na temu “Opstojnost Hrvata u BiH”.

Skup je ovo kojim se htjelo okupiti što više Hrvata koje svoje korjene vuku iz BiH, a danas žive na području Dubrovnika i DNŽ, kako bi im se približila trenutna situacija Hrvata u BiH i važnost izlaska na Opće Izbore 2022., prenosi neum.online.

Na ovom skupu govorili su načelnik općine Neum Dragan Jurković, načelnik općine Ravno Andrija Šimunović te gradonačelnik Grada Stoca i predsjednik ŽO HDZ BIH HNŽ Stjepan Bošković. Uz goste, obratili su se i domaćin župan DNŽ Nikola Dobroslavić te predsjednik ŽO HDZ DNŽ Blaž Pezo.

Svi govornici su predstavili trenutnu situaciju u svojim graovima i općinama, te pojasnili nazočnima zašto, svi oni koji imaju pravo, trebaju 2. listopada izaći na izbore i glasati za predstavnike Hrvatskog naroda, kako bi Hrvati u BiH konačno ostvarili institucionalnu zastupljenost i prava koja mu pripadaju kao konstitutivnom narodu u BiH.

Gosti iz BiH su se zahvalili svima koji su izdvojili svoje vrijeme i došli na ovaj skup, na poseban način DNŽ i g. Nikši Sentiću i njegovom koordinacijskom timu na iznimno uspješnoj organizaciji ovog skupa i druženja.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:25