Article_Top_970x250

​U Dubrovniku izrešetao taksista po nogama, uhićen u Neumu

nakon četiri mjeseca

​U Dubrovniku izrešetao taksista po nogama, uhićen u Neumu

stu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Na temelju međunarodne tjeralice na području Neuma lociran je i uhićen 23-godišnjak koji je 18. srpnja u Dubrovniku sudjelovao u pucnjavi i ranjavanju 28-godišnjeg taksista.

Slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj. 

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je priopćila kako je, zahvaljujući suradnji hrvatske i bosanskohercegovačke policije, pronašla napadača koji je s mladićem istih godina, koji je nedostupan policiji, sudjelovao u ranjavanju taksista.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad mladića na taksista. Nesretni čovjek pogođen je u obje noge, nakon čega su napadači pobjegli.

Tijekom očevida pronađeno je i oružje iz kojeg je pucano.

Mediji iz Hrvatske pišu da je kriminalističkom obradom vrlo brzo nakon incidenta utvrđen identitet napadača, odnosno da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine, od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba.

Obojica su kazneno prijavljena, jedan za pokušaj ubojstva, a drugi za pomaganje u tom kaznenom djelu.

Uhićeni 23-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj. Drugi napadač za sada je nedostupan hrvatskoj policiji i za njim se intenzivno traga, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba