StoryEditor

U Dompes pristiglo gotovo 5000 donacija

Piše D  /  28.04.2018., 07:04h

„Nije nam cilj da u Dompesu bude što više ljudi, nego da u njemu budu ljudi zbog kojih je napravljen, a da oni imaju sve potrebne uvjete za učenje i školovanje“, kazao je magistar socijalnog rada i volonter u Dompesu Slaven Prce.

Dompes je u dosadašnjem radu prikupio gotovo 5 000 donacija u iznosu od 3,5 milijuna KM dok je za završetke svih radova potrebno minimalno 4,5 milijuna KM

U Dompes će se moći prijaviti putem natječaja svi studenti iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, neovisno o religijskom opredjeljenju, slabijeg imovinskog stanja, studenti bez roditelja te oni koji imaju više braće i sestara, a sve informacije o prijavi moći će pronaći na stranici: http://www.dompes-mo.com/

Studentski dom sadržavat će 70 soba i primati 150 studenata iz cijele države. Studenti će hranu imati u studentskoj menzi u kojoj će se moći hraniti i oni koji ne budu živjeli u domu. 

Cijena smještaja još uvijek nije određena, ali Dompes planira težiti samoodržavanju, točnije planiraju postići samofinanciranje tako što će uzgajati vlastitu hranu, a prostorije doma iznajmljivati tijekom ljeta za vrijeme turističke sezone.

Trenutno u domu boravi četvero studenata iz Bosne koji svoj smještaj ne plaćaju nego zajedno u suradnji s Upravom rade na uklanjanju i najsitnijih smetnji u organizaciji Dompesa i tako utječu na završni izgled ovog projekta. 

Projekt Franjevačkog samostana Mostar sastoji se od izgradnje Međunarodnog Centra za dijalog sv. Franjo, Pučke kuhinje fra Didak Buntić (koja je već otvorena) i Studentskog doma.

Nije poznat točan datum otvaranja svih soba jer uređenje i svi radovi ovise o donacijama građana.Uprava Dompesa zahvalna je na svim donacijama te sva imena svojih donatora objavljuje na svojoj web stranici.

Dnevnik.ba / Jelena Pervan

 

21. travanj 2024 02:48