StoryEditor
rat u ukrajini

U dijelove Ukrajine vraća se struja, ostatak je u mraku

Piše desk  /  23.11.2022., 21:00h

Ukrajinski inženjeri rade na popravku električne mreže nakon ruskog napada, a za nekoliko sati bi kritična infrastruktura u Kijevskoj regiji trebala ponovo imati struju, objavio je Oleksij Kuleba, načelnik vojne uprave Kijevske regije.

“U narednim satima očekuju nas dobre vijesti o ponovnom uspostavljanju napajanja objekata kritične infrastrukture, a zatim će postupno biti vraćeno napajanje i u naše gradove”, kazao je Kuleba.

Osim toga, rekao je, diljem Ukrajine otvaraju se "centri nepobjedivosti". Riječ je o šatorima u kojima lokalno stanovništvo može napuniti svoje telefone ili dobiti hranu ili druge stvari koje su im potrebne.

Vraća se struja u Lavov

Opskrba električnom energijom vraćena je u polovicu Lavova, dok je 70% vodoopskrbe obnovljeno, objavio je gradonačelnik ovog grada Andrij Sadovij na Telegramu.

"Pola Lavova je ponovo dobilo struju. Ali zapamtite da će se planirana isključenja nastaviti. Sedamdeset posto vodoopskrbe u gradu je obnovljeno. Neke zgrade tekuću vodu imaju samo u prizemlju, ali to je privremeno. Što se tiče grijanja, ponovno pokrećemo lokalne termoelektrane i radimo na obnovi grijanja i opskrbe toplom vodom", napisao je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:00