Article_Top_970x250

U Crnoj Gori razbijen međunarodni lanac krijumčara migranata, evo kako su radili

uigrana ekipa

U Crnoj Gori razbijen međunarodni lanac krijumčara migranata, evo kako su radili

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Crnogorska policija priopćila je u srijedu da je razbila međunarodni lanac krijumčara migranata koji su krijumčarili izbjeglice iz Albanije, preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine prema zemljama Europske unije.

"Nakon višemjesečne akcije razbijena je organizirana kriminalna skupina koja je djelovala međunarodno u krijumčarenju ilegalnih migranata - tražitelja azila iz Albanije preko Crne Gore u BiH prema zemljama EU. Skupina je imala dva organizatora i 11 članova“, priopćila je Uprava crnogorske policije.

Policija vjeruje da je ta kriminalna skupina od početka godine prokrijumčarila više skupina migranata koje su imale od pet do deset osoba svaka.

Djelovala je tako što je dogovarala njihov dolazak iz Albanije do granice s Crnom Gorom, gdje su ilegalno ulazili u tu državu krećući se nepristupačnim terenom, a zatim su se prijavljivali nadležnoj direkciji Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore kao tražitelji azila.

"Ne čekajući da se njihovi zahtjevi riješe, migranti su u organizaciji te kriminalne skupine putovali vozilima taksija i rent a cara do granice s Bosnom i Hercegovinom koju su također ilegalno prelazili u namjeri da se domognu država Europske unije", piše u priopćenju crnogorske policije.

Među uhićenima je strani državljanin koji je boravio u prihvatilištu za strance u Crnoj Gori.

Uhićeni su uz kaznenu prijavu privedeni Specijalnom državnom tužitelju u Podgorici.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250