Article_Top_970x250

U Crnoj Gori otkrivena dosad najveća plantaža marihuane

oko 3.700 stabljika

U Crnoj Gori otkrivena dosad najveća plantaža marihuane

srp 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Uprava policije Crne Gore

Podgorička policija otkrila je u mjestu Rvaši na Cetinju plantažu marihuane s oko 3.700 stabljika, a kako je priopćila policija radi se o dosad najvećem zasadu marihuane u Crnoj Gori.

Policija je uhitila M.G. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 "Višetjedna akcija Dvogled uspješno je realizirana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres obiteljske kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši - Cetinje. Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane", priopćeno je iz Uprave policije.

 Dodaju kako bi preradom i prodajom ove droge osumnjičeni zaradio višemilijunski iznos, čime je spriječeno da marihuana bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore, tako i prema zemljama regije.

 Pretresom obiteljske kuće pronađena je veća količina iste droge koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin s dva komada streljiva.

Dnevnik.ba