StoryEditor

U čast ove nevino ubijene djece Stari most nije mogao biti u bojama njihove zemlje

Piše D  /  24.04.2019., 11:04h

Podsjećamo, kada se dogodio užasni teroristički čin na Novom Zelandu isti dan je Stari most bio u bojama te zemlje. Predsjednik Upravnog odbora Centra za Mir i multietničku suradnju Alija Behram istaknuo je kako je teroristički napad u Novom Zelandu pogodio čitav svijet, pa tako i građane Mostara i Bosne i Hercegovine, te da je čin pokazivanja solidarnosti i osuda terorizma najmanje što svi mogu uraditi.

Sada se nameće pitanje zašto Behram i ostali nemaju toliko suosjećanja za žrtve Šri Lanke, osobito desetine nevine djece koja su stradala samo zato što su došli u crkvu proslaviti najveći katolički blagdan Uskrs?

- Ova užasna situacija, teroristički akt koji se dogodio u Novom Zelandu svakako je bila situacija u kojoj Centar za mir trebao da javno istupi i pošalje poruku zalaganja za mir, za suživot. Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen u bojama zastave Novog Zelanda u znaku pijeteta s obiteljima nedužnih žrtava i naravno u znaku javne osude terorizma kakav je među nezapamćenim situacijama u svijetu - kazao je tada Behram za Anadolu Agency (AA).

Tog istog pijeteta za žrtve Šri Lanke nema. Mediji su još prije dva dana postavili pitanje zašto je izostala reakcija, a iz Centra za mir su dobili odgovor kako konkretnog razloga nema, te kako je moguće da će most zasvijetlili u znak potpore Šri Lanki. Isto tako možemo reći kako pojedinci u Centru za mir i multietničku suradnju nemaju isti odnos prema žrtvama iz samo njima poznatih razloga. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:00