StoryEditor
balkanska ruta

U Čapljini i Tomislavgradu spriječeno krijumčarenje osoba

Piše fena  /  21.03.2022., 15:56h
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u petak su u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje pet osoba.

Naime, na području Čapljine pripadnici Jedinice granične policije BiH Doljani spriječili su krijumčarenje dvije ženske osobe, državljanku Savezne Republike Njemačke i osobu s područja Kosova, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Spomenute osobe krijumčarene su u vozilu "Mercedes", njemačkih nacionalnih oznaka, a u vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se F.J.M.B. (1991.), državljanin BiH, protiv kojeg će, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje osoba“, biti dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH.

U drugom slučaju pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Bosansko Grahovo GPBiH su na području Tomislavgrada spriječili krijumčarenje tri osobe afroazijskog porijekla.

Ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Afganistana i Irana krijumčarila je državljanka BiH, I.H. (1981.), u vozilu "Pasat", bh. nacionalnih oznaka.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv osumnjičene bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenja krivičnog djela "krijumčarenje osoba“. O ovim događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 20:07