Article_Top_970x250

U Busovači osnovana podorganizacija 'Mladi Napretka'

SREDIŠNJA BOSNA

U Busovači osnovana podorganizacija 'Mladi Napretka'

ožu 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

HKD Napredak podružnica Busovača jedna je od najaktivnijih Napretkovih podružnica, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu.

Zahvaljujući radu svojih sekcija i mnogobrojnim lokalnim, reginonalnim, ali i svjetskim rezultatima poput nastupa folklorne sekcije na otvaranju EYOF-a 2019. okuplja oko 150 mladih osoba u svome radu.

Upravo zbog toga ta podružnica je nastavila niz formiranja podorganizacije "Mladi Napretka" započet prije dvije godine u Zagrebu, pa se tako nakon Zagreba, Tuzle, Ljubuškog, Beča, Mostara, i Busovača odlučila na ovaj iskorak, priopćeno je iz HKD Napredak.

Osnivačka skupština održana je u subotu, a mlade su pozdravili predsjednik podružnice u Busovači Josip Križanović, kao i predsjednik krovne organizacije "Mladi Napretka" Robert Petrović.

Na samoj skupštini razgovaralo se o mnogim oblicima suradnje i projekata koji se formiranjem te podorganizacije otvaraju i koje će vrlo brzo obogatiti rad podružnice, ali i same lokalne i regionalne zajednice.

U formalnom dijelu izabrana su i tijela "Mladih Napretka" Busovača, pa je tako za predsjednika izabran mladi pravnik iz Busovače Ivan Zelenika, za dopredsjedike imenovani su Ana Bilić i Mateo Jurešić, blagajnica je Valentina Marić, a tajnik Valentina Čolić – Križanović.

Članovi upravnog odbora su: Brigita Batista, Marija Milić, Marina Jurić, Valentina Zelenika, Marko Grubešić, Magdalena Čavara i Goran Šantić.

Za predsjednicu nadzornog odbora izabrana je Dragana Lucić, te članovi Jelena Krišto i Lucija Livaja, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250