StoryEditor

U Brčkom peticija za uvođenje kazne doživotnog zatvora

Piše D  /  04.01.2020., 11:01h

Potpisivanje peticije organizirano je tijekom mirnog skupa na Trgu pravde, gdje su se okupili članovi obitelji ubijenog Brčaka Edina Zejćirovića, njegovi prijatelji i sugrađani kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u društvu i zatražili uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteža kaznena djela.

Mirza Fazlić, odvjetnik obitelji Zejćirović, rekao je novinarima da kazna doživotnog zatvora ima preventivno djelovanje prema suzbijanju najtežih oblika kaznenih djela i da ne postoji u kazneno-pravnom zakonodavstvu u BiH.

“U europskom zakonodavstvu postoji takva vrsta kazneno-pravne sankcije i neke zemlje u okruženju su je već uvele, dok su druge u postupku predlaganja takvih izmjena i dopuna zakona o kaznenom postupku”, podsjetio je Fazlić.

On kaže da obitelj Zejćirović ima puno povjerenje u rad pravosudnih institucija distrikta, te da od Tužiteljstva očekuje provođenje brze i efikasne istrage i podizanje optužnice za četiri uhićena lica osumnjičena za ubistvo Edina i kvalitetno zastupanje optužnice kod sudova.

Edin Zejćirović je otet, potom mučen i ubijen 17. studenog u Vučilovcu kod Brčkog, a njegovo tijelo pronađeno u rijeci Savi. Policija Brčko distrikta je u kratkom roku pronašla osumnjičene za to ubojstvo, a riječ je o Suvadu Djedoviću, Suanu Haliloviću, Nihadu Hukiću i Samidu Šabanoviću, protiv kojih je Tužiteljstvo otvorilo istragu. Osumnjičeni se trenutno nalaze u pritvoru.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:50