StoryEditor
bjeloruski predsjednik

U Bjelorusiju stigao veliki kontingent ruske vojske, Lukašenko: "U pitanju je vježba"

Piše desk  /  07.01.2023., 08:04h

Vlak koji prevozi ruske trupe i opremu stigao je sinoć u Bjelorusiju izazivajući zabrinutost da bi Moskva mogla iskoristiti teritoriju svog saveznika za napad na Ukrajinu sa sjevera.

Bjelorusko ministarstvo obrane potvrdilo je dolazak kontingenta u petak i saopćilo da je predsjednik Aleksandar Lukašenko posjetio vojnu bazu u kojoj su već stacionirane ruske trupe.

Tijekom sastanka, Lukašenko i neimenovani predstavnik ruske vojske razgovarali su o zajedničkim vojnim vježbama dviju zemalja, navodi se.

Ruske trupe spremne su da izvrše zadatke kako je predviđeno, rekao je predstavnik.

Do razvoja događaja došlo je nakon što je Bjelorusija, koja je podržala Rusiju u njenom ratu u Ukrajini, u četvrtak izjavila da će dobiti više oružja i opreme od Rusije jer dvije zemlje nastavljaju jačati vojnu suradnju.

Bjelorusko ministarstvo obrane saopćilo je da je cilj stvaranja zajedničkih snaga jačanje zaštite i odbrane unije Rusije i Bjelorusije.

"Ljudstvo, oružje, vojna i specijalna oprema Oružanih snaga Ruske Federacije nastavit će da pristižu u Republiku Bjelorusiju", navodi se u priopćenju.

Dvije zemlje se spremaju za zajedničke vježbe zrakoplovstva, priopćilo je ministarstvo, ne navodeći dodatne detalje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:16